Az elegáns pengeforma az enyhe hátsó ívvel az 1920-as évek elejének stílusához nyúlik vissza.
A kézzel csiszolt, polírozott szár a rendkívül magas fogazattal és a vékony hüvely biztosítja a kivételes vágási minőséget. A vágóél egyes fogai vékonyabbak, mint a hagyományos fogazás. Ezáltal sokszorosan élesebbek, de valamivel érzékenyebbek is. A fogazott élnél teljesen normálisak a használat során az egyes fogakon kialakuló apró görcsök, amelyek nem rontják a nagy vágási képességet. Mindezen tulajdonságok eredménye egy hihetetlenül éles, tartós kenyérvágó kés.
Könnyű súlya lehetővé teszi a könnyű és kényelmes kezelhetőséget. Ennek a kenyérfűrésznek az esztétikája és funkciója mindennapos élménnyé teszi a kenyérvágást, morzsák tengere nélkül.
Nyele bükkfából készül, amelyet semmiképpen sem szabad mosogatóban áztatni, vagy mosogatógépben mosni.
A német Windmühlen cég tartós, esztétikus, és mindenek előtt kiváló minőségű kése.
A Windmühlen cég kései olyan minőséget képviselnek, amely kiveszőben van napjainkban.
Késeik kézműves termékek, kézzel készített, hagyományos, szinte csak általuk gyakorolt technikával.
A pengék kidolgozása és formája, a nyelek elkészítése egyaránt egyedülálló a maga nemében. Saját, solingeni műhelyükben készülnek, gyakorlott mesterek által, akik szakmai tudásukat elődeiktől tanulták.