A Hamburger nevet viselő kenyérvágó kés széles, egyenes pengéje sima csiszolású karbonacélból készül. A karbonacél keményebb, mint a rozsdamentes acél, ezért a kések élesebbek és jobban élesíthetők.
Ugyanakkor a karbonacél nem rozsdamentes, ezért tisztítás után érdemes a pengét egy kis olajjal bekenni.
A kés markolata gőzölt cseresznye, amelyet semmiképpen sem szabad sem a mosogatóban áztatni, sem a mosogatógépben mosni.
A német Windmühlen cég tartós, esztétikus, és mindenek előtt kiváló minőségű kése.
A Windmühlen cég kései olyan minőséget képviselnek, amely kiveszőben van napjainkban.
Késeik kézműves termékek, kézzel készített, hagyományos, szinte csak általuk gyakorolt technikával.
A pengék kidolgozása és formája, a nyelek elkészítése egyaránt egyedülálló a maga nemében. Saját, solingeni műhelyükben készülnek, gyakorlott mesterek által, akik szakmai tudásukat elődeiktől tanulták.