A "Corundin®" élezőrúd a legjobb élezőképességgel rendelkezik a csiszolószemcsék nagy finomságával. Szinte teljes egészében nagymértékben tömörített alumínium-oxidokból áll, és kb. 600-as (német szabvány) vagy 1500-as (japán szabvány) szemcseméretet ér el. Sima és mégis annyira "tapadó", hogy a vágóél finom simaságával egyidejűleg magas fokú élesség érhető el.
A Corundin élezőrúd hasznos felülete kb. 30 cm. A BBQ Edition nyele tölgyfából, a nyélvédő lemez pedig rozsdamentes acélból készült. Ezenkívül a nyél egy bőrszíjjal van ellátva a praktikus felakasztáshoz.
Az élezés
Húzza a kés élét az élezőrúd fölé az aljától a hegye felé. Próbálja meg a kerámia teljes hosszát használni. A pengének hegyes szögben kell állnia. Azt, hogy "eltalálja-e" az élét, lágy, homokos hangon hallja, és érzi, ha a penge jól "markol", azaz a mozgás nem akadozik, de nem is túl egyenletes. Ne dolgozzon erővel.
A tisztítás
Mint minden élezésre használt kerámia anyag esetében, a pengékből származó acélkopás egy része idővel a rúdra is rátelepszik. Ez kisimítja a kerámiafelületet és csökkenti az élezőerőt. Ez az acélkopás a mellékelt csiszolóradírral eltávolítható, akárcsak egy radírral. Ez különösen jól működik, ha a radír nedves, és egy kis mosogatószert adunk hozzá. Ezután a pálca ismét teljes mértékben használható.
A javíthatóság
Ha élezőrúdja egyszer leesik és eltörik a kerámia, akkor javítható. Más élezőrudaktól eltérően a Corundin® kerámia eleme cserélhető. Ez költség- és anyagmegtakarítást jelent.
Összhossza: 47 cm