Kézi mákdaráló vákuumtalppal és szorítócsavarral
A frissen darált máknál nincs finomabb – ehhez nem fér kétség.
A mi mákdarálónk azért különleges, mert
- valóban működik, a mákot krémesre darálja, olyanra, amilyenre kell
- két év garanciát vállalunk rá
- az őrlőszerkezet acélöntvényből készül
- a mákon kívül a szezámmagot, a lenmagot, és a napraforgómagot is le lehet vele darálni
- könnyen tisztítható
- kedves darabbá teszi, hogy fából van a tekerőkar vége, amelyet a mi kezdeményezésünkre tett rá a gyártó a műanyag helyett
- három különböző színben létezik: piros, kék, sötétszürke
- két változata van, attól függően, hogy hogyan tudjuk az asztalra rögzíteni: szorítócsavaros, vagy vákuumtalpas és szorítócsavaros
- a szórítócsavaros változat maximum 34 mm vastag asztallapra erősíthető fel
- a vákuumtalpas és szorítócsavaros mákdarálónál az asztallap vastagsága maximum 45 mm lehet
- a vákuuntalp előnye, hogy a mákdaráló nehezebben mozdul el darálás közben, valamint az asztallap is nehezebben sérül meg, miközben darálunk
Figyelem! Amikor elkezdünk darálni, az állítócsavart ne húzzuk azonnal szorosra, csak annyira, hogy hátul a tengely ne lógjon ki. A mákot töltsük a készülékbe, és kezdjünk el darálni. Ha a készülék nem megfelelő finomságúra darál, az állítócsavarral lehet szabályozni. Ha a mákdarálót azonnal megszorítjuk, szétkeni a mákot, és nem fogunk tudni vele darálni.