A kenyérsütés a reneszánszát éli. Mindenki kovászos kenyeret szeretne sütni. De a kovászos kenyér elkészítéséhez sok idő kell, amely a mai életünkből többnyire hiányzik. Kenyeret sütni azonban nem csak kovásszal lehet.

 

És mielőtt tovább írnék magáról a tanfolyamról, meg szeretném válaszolni a leggyakoribb kérdést, ami a kovászos kenyér kontra élesztős kenyér kapcsán felmerül. Konkrétan: egészségesebb-e a kovászos kenyér?

Erre a kérdésre pillanatnyilag az a válasz, hogy jelenlegi tudásunk szerint nem egészségesebb. A kovászolódás során bizonyos anyagok elbomlanak, és bizonyos anyagok keletkeznek. A kovászos és az élesztővel készült kenyér közötti különbség nem olyan nagy mint a finomított lisztből készült és a teljes őrlésű lisztből készült kenyér között. Ez utóbbi sokkal fontosabb a kenyér szempontjából mint az, hogy kovásszal vagy élesztővel készült-e a kenyér.

 

Ezen a tanfolyamon a gyors és finom, a mindennapjainkba is könnyen beilleszthető teljes kiőrlésű, házi kenyér elkészítésének titka lesz a témánk.

A kenyérsütő tanfolyam során készítünk teljes őrlésű lisztből készült kenyereket, zsömléket, kencéket és salátákat. Különböző gabonákkal dolgozunk – búzával, tönkölybúzával, durumbúzával és rosszal is. Kelesztéshez élesztőt használunk.

A tanfolyam végén pedig teljes értékű ebédként megkóstoljuk a kenyereinket. Az elkészített kenyereket azután mindenki haza tudja vinni.

 

Csaknem minden alapanyagunk ellenőrzött biogazdálkodásban származik, ami különösen a gabonáknál fontos.

 

Bemutatkozom

Húsz éve tanítom a kenyérsütésnek gyakorlatilag minden formáját – kovászos kenyerek, élesztős kenyerek, gluténmentes kenyerek készítését egyaránt.

Eredetileg gyógyszerész vagyok, majd érdeklődési köröm átváltott az egészségmegőrzésre, és ezen keresztül a táplálkozástudományra. Németországban elvégeztem az egészség-tanácsadó képzést, amely az egészségmegőrzés holisztikus szemléletéről szól, és ennek keretén belül tanultam meg az egészségünkről másféleképpen gondolkodni, és másféleképpen főzni. A Pécsi Tudományegyetemen elvégeztem a Táplálkozástudmányi mesterképzést, ami további pluszt adott a tudásomhoz. 

Húsz éve foglalkozom egészségmegőrzéssel, Húsz éve tartok főzőtanfolyamokat, előadásokat, táplálkozási- és prevenciós-tanácsadást és tábort. Tudományos újságíróként rengeteg médiában írtam cikkeket, sorozatokat, szerkesztettem rádióműsort. 

A főzőtanfolyamokon a hangsúly az egyszerűségen, az egészségen, és a gasztronómiai élményen van. De mindezeken túl, az ökológiai szemléletmódot is beviszem a konyhába.

A főzőtanfolyamokkal a teljes értékű konyha minden szegletét bejárjuk, a kenyérsütésen kívül egészséges nasi, nyerskonyha, vegán konyha, gluténmentes és szénanátha-diéta workshopokat is tartok.

 

Rólam írtátok

"Még egyszer szeretném megköszönni Neked azt a felejthetetlen napot, ahol ilyen szép, egészséges és finom kenyeret tanultam sütni.

Nagyon ízlett a családomnak."

Zicska Judit

 

"Rettenetesen tetszett az a természetesség, hogy ennyire egyszerű dolgokból ennyire finom ételeket lehet készíteni."

Farkas-Turai Anna

 

"A kenyerek jó fogadtatásra találtak itthon. Kipróbáltuk pirítósnak és melegszendvicsnek is. De a legnagyobb sikere a kuglófnak volt, így azt a héten meg is sütöttem... Pillanatok alatt elfogyott. Csináltam hozzá friss lekvárt és mogyorókrémet is.

Ezúton is szeretném megköszönni az élményeket és az ismeretek. Remélem tudok majd időt szakítani, hogy alkalmazzam őket."

Kovács Andi

 

Kedvezmények: 

Ha elhozod a barátodat vagy barátnődet vagy házastársadat vagy főnöködet, anyukádat vagy a munkatársaidat, mindketten–hárman–sokan kedvezményesen vehettek részt a tanfolyamokon.

Ha gyerekkel jössz, a gyerekek 8 év alatt ingyen vehetnek részt a tanfolyamokon, csak anyagköltség kell fizetni, és 14 év alatt 50% kedvezményt kapnak.

Ha pedig tömegközlekedéssel érkezel a tanfolyamokra, a részvételi díj 10%-át le tudod vásárolni a webboltunkban.

 

Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés
Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről