Kornkraft Mulino kézi malom

Vélemény írása a termékről

A Mulino kézi malom akkora, mint a régimódi kávédarálók. Kicsi, gyönyörűen kidolgozott malomházzal rendelkező kézi malom. A különbség a kávédarálók és a Mulino között, hogy míg a malom őrlőszerkezete kőből készül, addig a kávédarálókban szinte mindig fém őrlőszerkezetet találunk, amire a kávé magas olajtartalma miatt van szükség.

A Mulino kézi malomban naxos-bazalt kő végzi az őrlést. Ezek a kövek rendkívül nagy élettartamú kövek, amelyeket nem kell utánélezni, a kövek önmagukat élezik.

A malomkövekről részletesen itt írunk.

 

A Mulinoval valamennyi gabonafélét meg tudjuk őrölni, a gluténtartalmú és a gluténmentes gabonákat egyaránt. Egy kivétel van, a kukorica, amely méreténél fogva nem tud befolyni a garatba, illetve a pattogatni való kukorica, amely nagy keménysége miatt nem őrölhető. Az őrlési finomság állítható, a nagyon finom és a nagyon durva között fokozatok nélkül tudjuk szabályozni a liszt szemcseméretét. A liszt a kis fiókocskába hullik.

A Mulinot az asztallaphoz szorítócsavarokkal tudjuk rögzíteni. Filclábak biztosítják, hogy őrlés közben a malom ne karistolja össze az asztallapot. Rögzítés nélkül is lehet őrölni vele csakúgy, mint annak idején a kávédarálóval. Egyszerűen csak a két combunk közé szorítjuk, mint annak idején a kézi kávédarálókat, és így tekerjük.

A örlőszerkezet golyóscsapágyakkal működik, ezért könnyű a használata, ápolást nem igényel. A tekerőkar polírozott nemesfém. A malomtest selyemfényét az Auro méhviasz-kezeléstől kapja.

A Mulino a Kornkraft cég gyártmánya. A Kornkraft malomgyártó cég kizárólag kézi malmokat gyárt. Ennek köszönhetően malmaik technikailag, és kivitelükben is megelőzik a többi piacon található kézi malmot. Rendkívül igényesen elkészített kézi malmok, amelyek a legapróbb részletekig át vannak gondolva.

FONTOS: A szorítócsavarok nem tartoznak a malomhoz, ezeket itt tudod megrendelni.Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés
Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről