Tanya kézi malom

Raktárkészlet: VAN
Tanya kézi malom

A Tanya a Malomgyártó cég kézi malma. Kedves, jó hangulatú gabonaőrlő malom. Valamennyi gabonafélét meg tudja őrölnia. Az őrlési finomság a nagyon kis szemcseméretű liszttől a nagyon durváig fokozatok nélkül állítható.

 

A Tanya teljesítménye leginkább a mi teljesítményünk függvénye, ha gyorsak vagyunk, percenként 2,5–3,5 dkg finomlisztet tudunk őrölni vele. A malomban korunk kövek végzik az őrlést, amelyet rendkívül strapabíró, hosszú élettartamú kövek. Ezek a malomkövek önmagukat élezik, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy felületük mindig érdes marad. A természetes kövek mint például a gránit kő felszíne egy idő után tükörsimává válik, ezért annak idején a molnár egyúttal kőfaragó is volt, a köveket után kellett faragnia. A ma használatban lévő korund köveket hosszú évekig tudjuk használni mindennemű karbantartás nélkül.

 

A malomkövekről részletesen itt írunk.

 

A Tanya arra van tervezve, hogy kukoricát is lehesen vele őrölni, amely azonban csak kis megszorítással igaz. Nagyon nagy szemű kukoricaszemek esetén kínlódik a kukoricával a malom. Csak a közepes méretű kukoricaszemeket lehet vele kényelmesen megőrölni

Mindez annak ellenére így van, hogy a malomkövek előtt egy fém szerkezet előtöri a kukoriaszemeket majd ezután jutnak az összetört szemek a kövek közé.

 

 

Malomtest:
bükkfa
Magasság (cm):
30
Csészeűrtartalom (dkg):
100
Teljesítmény (dkg/perc):
2,5
Malomkő anyaga:
korund-kerámia
Jótállás (év):
2
105 000 Ft
db
db
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Vélemények
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Paylike