PITEBA kézi olajprés

Raktárkészlet: VAN
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés
PITEBA kézi olajprés

A Pitéba kézi olajprés a valamikori olajütőkhöz hasonlóan bármilyen terményből kisajtolja az olajat, ha annak olajtartalma magasabb mint 25%. Használható mogyoró, tökmag, lenmag, szezám, mustár, és még számos más mag préselésére is. Az így nyert olaj tartalmazza az olajos magvak értékes hatóanyagait.

Az olajpréselésnek illetve olajütésnek nagy hagyománya volt Magyarországon: „kisebbszerű olajmalom csaknem minden faluban van, mi azonban csak a lakosok házi szükségletét látja el”, írja a tiznkilencedik század közepéről származó leírás. A főleg fából készített olajprésekkel lenmagot, napraforgómagot, tökmagot, majd később repcét préseltek. Ezt a hagyományos tehnikát szorította ki a huszadik század során a nagyüzemi olajtermelés, amely azonban már nem préseli az olajos magvakat, hanem finomítja.  

 

Az olajprés teljesítménye óránként 1-2 liter olaj, ami használója erőnlététől függ.

Az olajpréshez részletes leírást mellékelünk, amelyben megtalálható valamennyi olajos mag, és a préseléshez szükséges információk.


FIGYELEM! A Piteba oljaprés használathoz egy stabil (a)lapra kell erősíteni a készüléket két csavar segítségével. Ehhez két lyukat kell fúrni. Azaz az olajprés nem igazán a konyhaasztalra való. Ennek a problémának a megoldására készíttettünk egy rögzítő szerkezetet, amely segítségével az olajprést egy kézmozdulattal a kívánt felületre lehet fel- és leszerelni.

 

Ezt a fa rögzítőt itt találja.

 

A Piteba cég fém rögzítője pedig itt található.

 

https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/MagyarNeprajz-magyar-neprajz-2/iii-kezmuvesseg-25ED/a-falu-es-mezovaros-ellatasaban-jelentos-kezmuvesseg-nyersanyag-eloallito-es-feldolgozo-munkaja-2726/husipar-vegyipar-sobanyaszat-2865/olajutes-289C/

1
57 500 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Vélemények
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 5 )
2018.10.31 13:48
 - Jimi
Érdemes elolvasni a használatit, amit nem csináltam. Utána tökéletesen működött.