A használat
A liszt finomsága azaz szemcsemérete rendkívül egyszerűen, a tölcsér eltekerésével, fokozatok nélkül állítható a nagyon finomtól a nagyon durváig. Így azután mindegy, hogy sütemény, kenyér, pizza, vagy lángos, a malommal mindig a megfelelő finomságú lisztet tudjuk elkészíteni az éppen aktuális gabonából. A tölcsér alján található skála segít minket a finomság beállításában.
Lisztünk finomliszt hányada 92%-os, ami annyit jelent, hogy a liszt 92%-ának 0.315 mm-nél kisebb az átmérője. Természetesen teljes őrlésű lisztről beszélünk, a finom szó itt a szemcseméretre vonatkozik.
Miért speciális?
A Mockmill pro komoly fejlesztő munka eredményeként jött létre. Wolfgang Mock, aki negyven éve foglalkozik malomépítéssel és fejlesztéssel, a Hawos, Fidibus és a Mockmill malmok kifejlesztője. Wolfgang Mock 1991 óta dolgozik együtt Thomas Mohr malomfejlesztő mérnökkel, aki – véleménye szerint –, jó eséllyel a legjobb malomfejlesztő mérnök Európában. Ennél a készüléknél az volt a cél , hogy elérjék a folyamatos üzemmódot. Ezért a köveket és a motort is át kellett alakítaniuk. A kövek speciális korund-kerámia, önmagukat élező malomkövek, amelyeknek a fejlesztés során megnövelték őrlőfelületét, és a korund–kerámia keveréket is optimalizálták.
A motor pedig valódi ipari motor, amely csak megy, és megy, és megy...
A malomház
A malomház nyírfából készült nyárfa belső résszel, a tölcsér, a kifolyó és a tölcsértető tömör nyírfából, a malomházat befedő lap pedig acril kőből. A malom fa részei természetes, növényi olajjal vannak kezelve, amely hozzájárul ahhoz, hogy szép és elegáns a készülék.
A garancia
A malom a nagy méretű háztartási malmok közé tartozik, mivel a motor 600 W-os, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a strapabíró motor biztonsággal üzemeltethető, és a 12 év garanciaidő bátran vállalható. Ha pedig nem a háztartásban, hanem étteremben vagy más vállalkozásban szeretnénk használni, a garancia így is két év.
A karbantartás
Ha pedig bele akarunk kukkantani a készülékbe, ehhez semmiféle szerszámra nem lesz szükségünk.
Semmi mást nem kell tennünk, mint lecsavarnunk a tölcsért. A malomkamra élelmiszerhez engedélyezett műanyaggal van bélelve. Tisztítást nem igényel, hiszen a kövek között keletkező liszt kifolyik a malomból.
Kívülről az olajozott felület minimális tisztítást igényel, elég, ha nedves ruhával letörölgetjük a rászállt lisztet.