Mockmill LINO 100

-12%
Raktárkészlet: VAN
Mockmill LINO 100
Mockmill LINO 100
Mockmill LINO 100
Mockmill LINO 100

A Mockmill LINO 100 a legújabb malmunk az egyik legrégebbi német malomgyártótól, Wolfgang Mocktól.

Wolfgang Mock neve garancia malomra: több mint 40 év tapasztalatával a technikailag legjobb házi malom, amit kínálni tudunk.

A Mockmill Lino ötvözi magában mindazt, amelyet a Komo és a Hawos háztartási malmok tudnak, ráadásul a folyamatos mérnöki fejlesztés eredményeként valamivel többet is tud.

A Mockmill Lino 100-as jellemzői:

  • egyszerű a használata
  • egyszerű a tisztítása
  • a liszt mérete a nagyon finomtól a nagyon durváig fokozatmentesen állítható
  • gluténmentes malom
  • a malomkövek anyaga speciális korund–kerámia keverék, a kövek önmagukat élezik, nem kell őket után élezni
  • erős, 360 W-os motor
  • gyönyörű malomház, amely anyaga fa és Arboblend
  • kereskedelmi használatban 2 év garancia
  • privát háztartásokban 12 év garancia
fa
38
130
10
korund-kerámia
90
360
12
199 800 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

175 000 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A használat

A liszt finomsága azaz szemcsemérete rendkívül egyszerűen, a tölcsér eltekerésével, fokozatok nélkül állítható a nagyon finomtól a nagyon durváig. Így azután mindegy, hogy sütemény, kenyér, pizza, vagy lángos, a malommal mindig a megfelelő finomságú lisztet tudjuk elkészíteni az éppen aktuális gabonából. A tölcsér alján található skála segít minket a finomság beállításában.

Lisztünk finomliszt hányada 92%-os, ami annyit jelent, hogy a liszt 92%-ának 0.315 mm-nél kisebb az átmérője. Természetesen teljes őrlésű lisztről beszélünk, a finom szó itt a szemcseméretre vonatkozik.

Miért speciális?

A Mockmill LINO komoly fejlesztő munka eredményeként jött létre. Wolfgang Mock, aki negyven éve foglalkozik malomépítéssel és fejlesztéssel, a Hawos, Fidibus és a Mockmill malmok kifejlesztője. Wolfgang Mock 1991 óta dolgozik együtt Thomas Mohr malomfejlesztő mérnökkel, aki – véleménye szerint –, jó eséllyel a legjobb malomfejlesztő mérnök Európában. A Mockmill fejlesztése során megnövelték őrlőfelületét, és a korund–kerámia keveréket is optimalizálták.

A malomház

A malomház nyírfából készült nyárfa belső résszel, a tölcsér, a kifolyó és a tölcsértető tömör nyírfából, a malomházat befedő lap pedig Arbolendből. Ami malom fa részei természetes, növényi olajjal vannak kezelve, amely hozzájárul ahhoz, hogy szép és elegáns legyen a készülék.

A garancia

A malom a közepes méretű háztartási malmok közé tartozik, mivel a motor 360 W-os, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a strapabíró motor biztonsággal üzemeltethető, és a 12 év garanciaidő bátran vállalható. Ha pedig nem a háztartásban, hanem étteremben vagy más vállalkozásban szeretnénk használni, a garancia így is két év.

A karbantartás

Ha pedig bele akarunk kukkantani a készülékbe, ehhez semmiféle szerszámra nem lesz szükségünk.

Semmi mást nem kell tennünk, mint lecsavarnunk a tölcsért. A malomkamra élelmiszerhez engedélyezett műanyaggal van bélelve. Tisztítást nem igényel, hiszen a kövek között keletkező liszt kifolyik a malomból.

Kívülről az olajozott felület minimális tisztítást igényel, elég, ha nedves ruhával letörölgetjük a rászállt lisztet.

 

A Mockmill LINO 100-as készülék nagytestvére a Mockmill LINO 200, amelyben a motor egy számmmal nagyobb, így malom a kétszer olyan gyors.

 

Hasonló termékek
Adatok
Raktárkészlet
VAN
Vélemények