Gaia kertje - Útmutató a házi permakultúrához

-10%
Raktárkészlet: VAN
Gaia kertje - Útmutató a házi permakultúrához

A permakultúra kifejezés a "permanent agriculture", vagyis állandó mezőgazdaság szavakból származik. A permakultúra Bill Mollison, a permakultúra egyik megalkotója szerint a következőképpen foglalható össze:

A permakultúra olyan mezőgazdasági termelő rendszerek tervezése, és működtetése, amelyek rendelkeznek a természetes ökoszisztémák változatosságával, stabilitásával és rugalmasságával. Az emberi közösségek és a természetes táj olyan integrációja, mely lakóinak biztosítani tudja az élelmet, energiát, lakást és egyéb anyagi, és nem anyagi szükségleteit.”

 

Toby Hemenway Gaia kertje című könyve hiánypótló mű a permakultúráról a hazai piacon. A könyv az ökologikus vagy permakultúrás kertművelésbe és tájépítésbe igyekszik betekintést nyújtani, mindezt új, vagy éppenséggel kevéssé ismert technikák és fogalmak bemutatásával.

A könyv a hobbikertészek számára is érthető és jól használható.

A magyar fordítás az átdolgozott és bővített, második amerikai kiadás alapján készült. Az elsőhöz képest a városi permakultúráról szóló fejezettel egészült ki, amely elsősorban a nagy- és elővárosokban élő, nagyon szűkre szabott termőhellyel gazdálkodóknak szól. A könyv egésze igyekszik olyan környezethasználati eszközöket nyújtani, amelyekkel önellátóbbak lehetünk, csökkenthető ökológiai lábnyomunk – egyúttal segíthetnek megóvni, vagy akár növelni is az egyre inkább veszélyeztetett vadvilág élőhelyeit.

Toby Hemenway
299
270 x 200
Katalizátor
8 900 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

8 000 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Vélemények
Adatok
Kötés
puha
Raktárkészlet
VAN
Vélemények