Rendkívül egyszerű és ötletes csiráztatási módszer.
Az üveg csavaros fedele kis lyukú szitából áll, amely a vizet átengedi, a csírákat azonban nem. Az üveget fejjel lefelé fordítva a felesleges víz ki tud csöpögni, a csírák az üvegben nem száradnak ki, viszont nem is állnak a vízben.
Ugyanakkor az üveget fejjel felfelé fordítva vízben áztathatjuk a magokat, ami a csírázás beindulásához szükséges.
Az üvegeket mindkét esetben az állványra tudjuk helyezni. A kicsöpögő vízet a porcelán tálka felfogja.
Az üveg 750 ml térfogatú, a szita nikkelmentes nemesacélból készül. A csírázatóüvegekkel lehet gabonaféléket úgy mint őszi búzát és rozst, napraforgómagot, hüvelyeseket úgy mint például csicseriborsót és mungóbabot, retket és lucernát csírázatni.
A csíráztatószett valamennyi része mosogatógépben mosható.
FONTOS! A csíráztató üvegek nem alklamasak a nyálkaképző magvak, mint a lenmag, mustármag, chiamag és a rukkola csíráztatására, mert ezek "nyugodt alapot" igényelnek.
Csíráztatásukra a csíráztató tányérok alkalmasak:
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-12-es
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-16-os
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-21-es