• Egészséges és finom - a Kilner fermentációs készletből származó erjesztett élelmiszerek.
  • ideális savanyú káposzta, kimchi, uborka, vöröskáposzta és sok más készítéséhez.
  • a fedelében lévő szellőzőszelepnek köszönhetően az erjesztési folyamat önállóan zajlik
  • az erjesztett élelmiszerek különösen sok vitamint, ásványi anyagot és probiotikus kultúrát tartalmaznak.
  • Recepteket és használati utasításokat tartalmaz. Kapacitás: 3 liter
Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
18 500 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Raktárkészlet: VAN
29 500 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Raktárkészlet: VAN
14 500 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás

Használjon pontos hőmérsékletet, hogy úgy szabályozza a kovászt, mint még soha. A Sourdough Home-ot úgy tervezték, hogy a kovászt tökéletes hőmérsékleten tartsa, akár fűtéssel, akár hűtéssel. Táplálja az indítóját az ütemtervének megfelelően: naponta kétszer vagy hetente egyszer. Változtassa a hőmérsékletet, hogy beállítsa kenyere ízprofilját, aromáját és állagát.

Technikai információk

  • Hőmérséklet-tartomány: 5-50 °C között.
  • Külső méretek: 28 x 23 x 25 cm.
  • Belső méretek: 19 x 13 x 14 cm
  • Súly: 1,86 kg
  • Tápellátás: 100-240V
  • Hatékonyság: A stabil hőmérséklet fenntartása érdekében a Sourdough Home folyamatosan szabályozza a fűtési vagy hűtési teljesítményt. A szobahőmérséklethez közeli hőmérsékleti beállítások nagyon kevés energiát igényelnek, míg a szobahőmérséklet feletti vagy alatti hőmérsékleti beállítások több energiát igényelnek.
  • Maximális energiafogyasztás: Maximális teljesítmény hűtési üzemmódban: 38 W - maximális teljesítmény fűtési üzemmódban: 20 W.
Raktárkészlet:  NINCS
Raktárkészlet: NINCS
62 000 Ft
 
Nincs raktáron
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás
Raktárkészlet:  Rendelhető
Raktárkészlet: Rendelhető
1 000 Ft
Egységár: 20 Ft/dkg
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás

Sütőformával egyszerübb a kenyérsütés. Ebben a formában 1–1,2 kg kenyeret tudunk megsütni, attól függően, hogy milyen gabonából sütünk.

A sütőforma ónozott acéllemezből készül, azaz nem tapadásmentes a bevonat.

Ezek a sütőformák, legjobb tudásunk szerint, nem ártalmasak az egészségünkre.

A kereskedelemben kapható sütőformák többsége tapadásmentes bevonattal van ellátva, ami teflon vagy teflonszerű bevonatot jelent. A teflonból, ha megsérül, illetve magas, több száz fokos hőmérsékleten, mérgező vegyületek válnak szabaddá. Ezért tartottuk fontosnak olyan sütőforma forgalmazását, amely legjobb tudásunk szerint, ártalmatlan az egészségünkre nézve.

Mérete: 11x30,5x7 cm

Magyar termék

Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
2 250 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás

A kézvédővel ellátott, csúsztatható állítóval felszerelt kézi szeletelő könnyen kezelhető, könnyen tisztítható, esztétikus darab.

Sajtok, kenyér, felvágottak szeletelésésre egyaránt alkalmas, a szeletvastagság 0-15 mm között állítható.

A teljesen fém, tapadókorongos gumilábakkal ellátott szerkezet 190 mm-es, extra-kemény, recés, nemesacél-késsekkel van felszerelve. Az állítólemez levehető, ami a tisztántartás szempontjából előnyös. A könnyen mozgatható hajtókart fa foggantyú díszíti.

Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
62 500 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás

A bevonat nélküli kékacél sütőformák a meleget egyenletesen adják le, miközben a tető megakadályozza, hogy a kenyér héja kiszáradjon. A sütés felénél le lehet venni a tetőt, és így a kenyéren szép kéreg keletkezik. A tetőt azonban a formán is hagyhatjuk, és akkor a kenyér héja nem keményedik meg.

A formát az első sütés előtt 200 fokon ki kell égetni, majd keményítetlen növényi zsiradékkal be kell kenni. Ezután ismét ki kell égetni 200 fokon. Mindkét esetben 30 perc az égetési idő.

A kékacél sütőformák hidegen hengerelt acéllemezből készülnek, amelyet vasoxid réteg véd. A kékacél nagy előnye, hogy szinte túlhevíthetetlen, ezért jelentéktelen mértékben deformálódik, és lehűlés után visszanyeri eredeti alakját. Használatakor kerülni kell a sokkolást (hirtelen hűtést), és nem szabad mosogatógépben mosni. Tisztításkor elég forró vízzel elöblíteni, majd kitörölni, és sütés előtt vajjal vagy más zsiradékkal kikenni.

Raktárkészlet:  Rendelhető
Raktárkészlet: Rendelhető
12 000 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás

A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.

A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd miután megkelt, egy elegáns, gyors, ám óvatos mozdulattal kiborítjuk a sütőlapra. Ezután a szakajtóban maradt lisztet kiszórjuk. Mosni, vagy más módon tisztítani a pedigrohr kosarakat nem kell. A szakajtók mintája pedig kenyerünk dísze lesz.

Raktárkészlet:  NINCS
Raktárkészlet: NINCS
6 000 Ft
 
Nincs raktáron
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás
A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.

A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd...
Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
7 000 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás

A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.

A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd miután megkelt, egy elegáns, gyors, ám óvatos mozdulattal kiborítjuk a sütőlapra. Ezután a szakajtóban maradt lisztet kiszórjuk. Mosni, vagy más módon tisztítani a pedigrohr kosarakat nem kell. A szakajtók mintája pedig kenyerünk dísze lesz.

Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
8 000 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás
A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.

A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd...
Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
9 000 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás
A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.

A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd...
Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
8 750 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás
A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.

A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd...
Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
8 000 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás
A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.

A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd...
Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
6 000 Ft
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás

A frisi vagy frisskása vagy Bircher-Bennre müzli vagy Kollath-reggeli a müzli őse. A müzli szó jelentése svájci németül kásácska. 

Az eredeti müzli valamikor svájci, hegyi parasztok eledele volt. Alapja a gabona. A mai, bolti müzliknek és az eredeti müzlinek azonban természetesen :) semmi köze egymáshoz. 

Frisit többféleképpen lehet készíteni: durvára őrölt gabonából, gabonapelyhekből, és gabonacsírákból.

A dutvára őrölt gabona elkészítéséhez szükségünk van vagy egy házi gabonaörlőre azaz házi malomra, vagy ha az nincs háztartásunkban, egy kávédarálóra. Bármilyen kávédaráló megteszi, régi tekerős és modernebb bzzz bzzz is.

A gabonapelyhes változathoz pelyhesítőre van szükségünk. A pelyhesítőket itt lehet megnézni.

A frisinél, mivel nyers gabonából áll, az emészthetőség nagyon fontos, azaz hogy ne puffasszon, és ne okozzon semmilyen emésztési problémát. Ezért használunk gabonakeveréket.

 

A jó keverék a következőkből áll: őszi búza, rozs, árpa, köles, zab, hajdina.

 

A frisi pontos receptje itt található. 

Illetve itt nézhető meg.

 

Raktárkészlet:  VAN
Raktárkészlet: VAN
1 600 Ft
Egységár: 1 600 Ft/kg
db
Kosárba
Kosárba
Részletek
Részletek
Kedvencekhez
Összehasonlítás