Használjon pontos hőmérsékletet, hogy úgy szabályozza a kovászt, mint még soha. A Sourdough Home-ot úgy tervezték, hogy a kovászt tökéletes hőmérsékleten tartsa, akár fűtéssel, akár hűtéssel. Táplálja az indítóját az ütemtervének megfelelően: naponta kétszer vagy hetente egyszer. Változtassa a hőmérsékletet, hogy beállítsa kenyere ízprofilját, aromáját és állagát.
Pillanatok alatt elkészíthető a reggelihez való zabpehely, de akár nagyobb mennyiségek is. Zabot, búzát, rozst és egyéb gabonákat is pelyhesít (kivéve a kukoricát). A pelyhek vastagsága mindig állandó.
A motoregység kell persze hozzá, ha még nincs.
A Messerschmidt hajtókar segítségével pedig egy kézi pelyhesítő lesz belőle.
Dagasztó és keverő egység a Culina konyhai robotgéphez. Egy keverőtálból fedővel, a meghajtótengelyből, egy tésztakampóval ellátott fix keverőből és egy dupla habverőből áll. A keverőtálban akár 2 kg tészta is elfér. A tésztakampó ideális nehéz tészták, például élesztő- és kenyértészták feldolgozásához. A levehető és nagyon hatékony dupla habverő könnyű tészták, például piskótatészták feldolgozására, valamint tejszín és tojásfehérje felverésére használható. Rántás és ízletes desszertek készítésekor is kiváló szolgálatot tesz.
A Culina további érdekes tartozékai a következők
Turmixgép
Gabonamalom
Pehelydaráló
Zöldségvágó
Univerzális daráló
Citrusfacsaró
Felhívjuk figyelmét, hogy a motoros meghajtó - Culina és a felsorolt tartozékok nem képezik az ajánlat részét.
A Jupiter rendszer acélmalma a hajtókar segítségével kézi malommá vagy kézi mákdarálóvá alakítható. Ha pedig elfáradtunk, motoregység szerelhető rá, és így elektromos malomként működik.
Az acélmalommal a kukoricán kívül valamennyi gabonafélét meg lehet őrölni. Nagy előnye, hogy az olajos magvakat is megőrli. Hátránya, hogy nem tud olyan finomra őrölni mint a köves malmok, azonban kenyérsütéshez ez a liszt is teljesen megfelelő.
Rendkívül egyszerű és ötletes csiráztatási módszer.
Az üveg csavaros fedele kis lyukú szitából áll, amely a vizet átengedi, a csírákat azonban nem. Az üveget fejjel lefelé fordítva a felesleges víz ki tud csöpögni, a csírák az üvegben nem száradnak ki, viszont nem is állnak a vízben.
Ugyanakkor az üveget fejjel felfelé fordítva vízben áztathatjuk a magokat, ami a csírázás beindulásához szükséges.
Az üvegeket mindkét esetben az állványra tudjuk helyezni. A kicsöpögő vízet a porcelán tálka felfogja.
Az üveg 750 ml térfogatú, a szita nikkelmentes nemesacélból készül. A csírázatóüvegekkel lehet gabonaféléket, napraforgómagot, hüvelyeseket, retket és lucernát csírázatni.
A csíráztatószett valamennyi része mosogatógépben mosható.
FONTOS! A csíráztató üvegek nem alklamasak a nyálkaképző magvak, mint a lenmag, mustármag, chiamag és a rukkola csíráztatására, mert ezek "nyugodt alapot" igényelnek.
Csíráztatásukra a csíráztató szitás tányérok alkalmasak.
Rendkívül egyszerű és ötletes csiráztatási módszer.
Az üveg csavaros fedele kis lyukú szitából áll, amely a vizet átengedi, a csírákat azonban nem. Az üveget fejjel lefelé fordítva a felesleges víz ki tud csöpögni, a csírák az üvegben nem száradnak ki, viszont nem is állnak a vízben.
Ugyanakkor az üveget fejjel felfelé fordítva vízben áztathatjuk a magokat, ami a csírázás beindulásához szükséges.
Az üvegeket mindkét esetben az állványra tudjuk helyezni. A kicsöpögő vízet a porcelán tálka felfogja.
Az üveg 750 ml térfogatú, a szita nikkelmentes nemesacélból készül. A csírázatóüvegekkel lehet gabonaféléket, napraforgómagot, hüvelyeseket, retket és lucernát csírázatni.
A csíráztatószett valamennyi része mosogatógépben mosható.
FONTOS! A csíráztató üvegek nem alklamasak a nyálkaképző magvak, mint a lenmag, mustármag, chiamag és a rukkola csíráztatására, mert ezek "nyugodt alapot" igényelnek.
Csíráztatásukra a csíráztató tányérok alkalmasak:
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-12-es
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-16-os
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-21-es
A kézvédővel ellátott, csúsztatható állítóval felszerelt kézi szeletelő könnyen kezelhető, könnyen tisztítható, esztétikus darab.
Sajtok, kenyér, felvágottak szeletelésésre egyaránt alkalmas, a szeletvastagság 0-15 mm között állítható.
A teljesen fém, tapadókorongos gumilábakkal ellátott szerkezet 190 mm-es, extra-kemény, recés, nemesacél-késsekkel van felszerelve. Az állítólemez levehető, ami a tisztántartás szempontjából előnyös. A könnyen mozgatható hajtókart fa foggantyú díszíti.
A KitchenAid és Elektrolux EKM háztartási gépekre szerelhető gabonaőrlő-előtét.
Az őrlőszerkezet acél, amely előnye, hogy megőrli valamennyi gabonafélét (a kukorica kivételével), az olajos magvakat és a fűszernövényeket is, azaz meg tudjuk őrlölni a szezámot, a napraforgómagot, és a mákot is. Ez utóbbi azonban annyire apró, hogy a végeredmény többnyire nem egyezik meg azzal a krémes állaggal amit a máknál annyira szeretünk.
A liszt, mint őrlemény finomsága fokozatmentesen állítható: egészen finom lisztet ugyanúgy készíthetünk, mint durva darát. A gabonaörlő előtét könnyen felszerelhető és könnyen le is szerelhető a KitchenAid robotgépekről illetve az Electrolux EKM sorozatról is.
A malom sebessége megegyezik a kisebb házi malmok sebességével.
A Messerschmidt cég terméke. (A malomgyártás nem a repülőgépgyártásból nőtt ki mintegy az idő követelményeihez igazodva – ez egy másik Messerschmidt cég!)
Pelyhesítő-előtét KitchenAid-re.
Ha már van a háztartásunkban egy KitchenAid gép, a pelyhesítést legegyszerűbben ezzel a pelyhesítő előtéttel oldhatjuk meg. Egy kézmozdulat, és a pelyhesítő a készüléken van. Pelyhesíthetünk gabonaféléket, megőrölhetjük az olajos magvakat, továbbá a fűszernövényeket, mint a kömény vagy a koriander. Az olajos magvakkal vagy a fűszerrekkel ugyanaz történik, mint a gabonával: a készülék kilapítja őket az acélhenger segítségével.
A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.
A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd miután megkelt, egy elegáns, gyors, ám óvatos mozdulattal kiborítjuk a sütőlapra. Ezután a szakajtóban maradt lisztet kiszórjuk. Mosni, vagy más módon tisztítani a pedigrohr kosarakat nem kell. A szakajtók mintája pedig kenyerünk dísze lesz.
A kelesztőkosár vagy szakajtó anyaga pedigrohr. A pedigrohrt egy trópusi kúszónövényből, a Calmus rotangból állítják elő, amely Nyugat-Afrika, India és a Távol-Kelet erdeiben őshonos. 150 m hosszúra és 4–6 cm vastagra megnövő indáit kicsit átalakítva, hagyományosan kosárfonásra és bútorkészítésre egyaránt használják.
A kelesztőkosarak segítségével a kenyérkészítés igen egyszerű: a megdagasztott kenyértésztát az alaposan kilisztezett kosárba helyezzük, majd miután megkelt, egy elegáns, gyors, ám óvatos mozdulattal kiborítjuk a sütőlapra. Ezután a szakajtóban maradt lisztet kiszórjuk. Mosni, vagy más módon tisztítani a pedigrohr kosarakat nem kell. A szakajtók mintája pedig kenyerünk dísze lesz.
Rendkívül egyszerű és ötletes csiráztatási módszer.
Az üveg csavaros fedele kis lyukú szitából áll, amely a vizet átengedi, a csírákat azonban nem. Az üveget fejjel lefelé fordítva a felesleges víz ki tud csöpögni, a csírák az üvegben nem száradnak ki, viszont nem is állnak a vízben.
Ugyanakkor az üveget fejjel felfelé fordítva vízben áztathatjuk a magokat, ami a csírázás beindulásához szükséges.
Az üvegeket mindkét esetben az állványra tudjuk helyezni. Mivel az egy üvegből álló állványnak nincs gyárilag porcelán tányérja, egy kis tányérkára kell, hogy helyezzük az üveget a kicsöpögő víz felfogására.
Az üveg 750 ml térfogatú, a szita nikkelmentes nemesacélból készül. A csírázatóüvegekkel lehet gabonaféléket, napraforgómagot, hüvelyeseket, retket és lucernát csírázatni.
A csíráztatószett valamennyi része mosogatógépben mosható.
FONTOS! A csíráztató üvegek nem alklamasak a nyálkaképző magvak, mint a lenmag, mustármag, chiamag és a rukkola csíráztatására, mert ezek "nyugodt alapot" igényelnek.
Csíráztatásukra a csíráztató tányérok alkalmasak:
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-12-es
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-16-os
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-szita-21-es