Nyerskonyha – frisi és csírák - 2023. október 14.

Nyerskonyha – frisi és csírák - 2023. október 14.

A nyers ételek táplálékunk legfontosabb részei. Ezt titokban talán tudjuk, de a gyakorlatban a mai magyar konyhában elenyészően kevés a nyers étel.

 

A szakirodalom szerint ha egészségesek vagyunk, ételeink legalább harmadának nyersnek kellene lennie. Ha már nem vagyunk egészségesek, ennek az mennyiségnek növekednie kell. A vizsgálatok szerint ugyanis a szervezet megbomlott egyensúlyát a nyers ételek tudják a leghatékonyabban helyreállítani.

 

A tapasztalatok szerint a nyers konyha sikeresen fordítja meg az autoimmun folyamatokat, és más igen súlyos vagy kevésb súlyos problémán is hatékonyan segít.

 

A nyer ételekkel nyáron kicsit könnyebb a dolgunk, mivel a gyümölcsöket szerencsére többnyire nyersen fogyasztjuk. De ősszel-télen-tavasszal ételeink töredékét esszük csak nyersen.

 

A tanfolyam alatt a teljes értékű konyha egyik legfontosabb nyers ételét, a frisit – amely a mai műzlink őse – készítjük el, több féle formában. És a frisi mellé átvesszük a csíráztatás alapjait is, mivel a csirák hatóanyagtartalma és úgynevezett vitálanyagtarmalma olyan magas, hogy semmilyen más étel nem tud versenyezni velük.

 

Juditról

Eredetileg gyógyszerész vagyok, majd iránytváltottam, és átpártoltam az egészségmegőrzéshez, és ezen keresztül a táplálkozástudományhoz. Németországban elvégeztem az egészség-tanácsadó képzést, amely az egészségmegőrzés holisztikus szemléletéről szól, és ennek keretén belül tanultam meg az egészségünkről másféleképpen gondolkodni, és másféleképpen főzni. A Pécsi Tudományegyetemen elvégeztem a Táplálkozástudmányi mesterképzést, ahol a tananyag mellett belepillanthattam abba, hogy hol tart, és mit miért állít napjainkban a dietetika.

Huszonöt éve foglalkozom egészségmegőrzéssel, Huszonöt éve tartok főzőtanfolyamokat, előadásokat, táplálkozási- és prevenciós-tanácsadást és tábort. Tudományos újságíróként rengeteg médiában írtam cikkeket, sorozatokat, szerkesztettem rádióműsort.

A főzőtanfolyamokon a hangsúly az egyszerűségen, az egészségen, és a gasztronómiai élményen van. De mindezeken túl, az ökológiai szemléletmódot is beviszem a konyhába. A főzőtanfolyamokkal a teljes értékű konyha minden szegletét bejárjuk, a kenyérsütésen kívül egészséges nasi, nyerskonyha, vegán konyha, gluténmentes és szénanátha-diéta workshopokat is tartok."

Kedvezmények

Ha elhozod a barátodat vagy barátnődet vagy házastársadat vagy főnöködet, anyukádat vagy a munkatársaidat, mindketten–hárman–sokan kedvezményesen vehettek részt a tanfolyamokon.

Ha gyerekkel jössz, a gyerekek 8 év alatt ingyen vehetnek részt a tanfolyamokon, csak anyagköltség kell fizetni, és 14 év alatt 50% kedvezményt kapnak.

Ha pedig tömegközlekedéssel érkezel a tanfolyamokra, a részvételi díj 10 %-át le tudod vásárolni a webboltunkban.

 

 

 

Date and time:
from 17.00 to 21.00 hours
place:
Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky ucca 9.
The course is held by:
Benda Judit
24 500 Ft
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Opinions
Opinions
Be the first to review this product!
paylike_hu