A "Teljes értékű konyha – gluténmentesen" workshop segítséget nyújt a gluténmentes konyha kivitelezésében, potosabban az egészséges kivitelezésében. 

A tanfolyam célja olyan alapismeretek nyújtása, amelyek segítségével a gluténmentesen étkező magabiztosabban tud mozogni a konyhában és az alapvető ételeket könnyen el tudja készíteni.

 

A workshop alatt átbeszéljük, hogy mi gluténmentes és mi nem, milyen alapanyagokat használhatunk, hogyan tudjuk a gluténtartalmú gabonákat helyettesíteni a hétköznapokban.

Kitérünk arra, hogy a kovászolás során gluténmentessé válik-e a kenyér. Megvizsgáljuk, az úgy nevezett "ősi" gabonák mit tudnak hozzáadni a gluténmentes táplálkozáshoz.

 

A workshop során készítünk teljes őrlésű, frissen őrölt, gluténmentes lisztekből kenyeret. Ezek a gluténmentes kenyerek egészséges változatai a kereskedelemben kapható, előre összekevert lisztkeverékeknek. 

Mivel a gyógyulás feltétele a gluténmentességen kívül a táplálék értéke, ezért a teljes értékű, gluténmentes konyhának lehet csak valódi gyógyító ereje.

A workshopon a gluténmentes kenyéren kívül készítünk kencéket a kenyerekhez, salátákat, főtt ételt és gluténmentes finomságot is.

 

Alapanyagaink szinte kizárólag ellenőrzött biogazdálkodából származnak. Az évszakhoz igazodó alapanyagokat használunk, és ennek megfelelően az évszakhoz igazodó ételeket készítünk. Ezért a receptjeink különböznek télen és nyáron, ősszel és tavasszal.

A menüsort úgy állítom össze, hogy a workshop végén egy teljes értékű ebéddel tujduk zárni a napot. 

 

Szeretném felhívni a jelentkezők figyelmét arra, hogy a konyha nem gluténmentes, ezért az itt készült kenyerek és más ételek glutént nyomokban tartalmazhatnak.

 

Bemutatkozom

Eredetileg gyógyszerész vagyok, majd érdeklődési köröm átváltott az egészségmegőrzésre, és ezen keresztül a táplálkozástudományra. Németországban elvégeztem az egészség-tanácsadó képzést, amely az egészségmegőrzés holisztikus szemléletéről szól, és ennek keretén belül tanultam meg az egészségünkről másféleképpen gondolkodni, és másféleképpen főzni. A Pécsi Tudományegyetemen elvégeztem a Táplálkozástudmányi mesterképzést, ami további pluszt adott a tudásomhoz. 

Húsz éve foglalkozom egészségmegőrzéssel, húsz éve tartok főzőtanfolyamokat, előadásokat, táplálkozási- és prevenciós-tanácsadást és tábort. Tudományos újságíróként rengeteg médiában írtam cikket, sorozatokat, szerkesztettem rádióműsort, vettem részt tv műsorokban.

A főzőtanfolyamokon a hangsúly az egyszerűségen, az egészségen, és a gasztronómiai élményen van. De mindezeken túl az ökológiai szemléletmódot is beviszem a konyhába. A főzőtanfolyamokkal a teljes értékű konyha minden szegletét bejárjuk, a kenyérsütésen kívül egészséges nasi, nyerskonyha, vegán konyha, gluténmentes és szénanátha-diéta workshopokat tartok.

Rólam írtátok:

Körülbelül két évvel ezelőtt voltam Judit gluténmentes workshopján. Több ételt is készítettünk amit utána közösen elfogyasztottunk. A légkör oldott volt, vidám, közvetlen!
Engem leginkább a kenyér sütés érdekelt, hogy végre jó minőségű gluténmentes kenyeret ehessek! Nekem a nagy családom miatt az is fontos szempont volt, hogy viszonylag
gyors, egyszerűen elkészíthető legyen! Judit kenyere abszolút hozta amit vártam!

 

Nagy Judit, négy gyermekes anyuka


Kedvezmények: 

Ha elhozod a barátodat vagy barátnődet vagy házastársadat vagy főnöködet, anyukádat vagy a munkatársaidat, mindketten–hárman–sokan kedvezményesen vehettek részt a tanfolyamokon.
Ha gyerekkel jössz, a gyerekek 8 év alatt ingyen vehetnek részt a tanfolyamokon, csak anyagköltség kell fizetni, és 14 év alatt 50% kedvezményt kapnak.
Ha pedig tömegközlekedéssel érkezel a tanfolyamokra, a részvételi díj 10%-át le tudod vásárolni a webboltunkban.

Write review
Name
E-mail
Message
Rate
Reviews of the product
Be the first to review this product!
paylike_hu