Karácsonyi sütik és egyéb finomságok, teljes értékűen...
"Ha valamit csak azért eszünk mert egészséges, már csak fele annyira az" - olvastam valahol ezt a nagyon találó mondatot. Karácsonykor pedig az a cél, hogy a finomságokat ne csak ezért együk, mert egészségesek.
De lehet-e finomságokat egészséges alapanyagokból is készíteni? És mennyire lesznek egyáltalán finomak? Tapasztalatom szerint nem fognak csalódást okozni...
A workshop alatt valamennyi alapanyagunk teljes értékű lesz, azaz teljes őrlésű lisztből készítjük el a karácsonyi nasikat, cukor és mesterséges édesítőszerek nélkül. Igazi alapanyagokból, igazi finomságokat.
A menünk mézes sütemény, karácsonyi aprósütemények, és sós finomságok lesznek, édes és sós rágcsák, igazi vendégvárók.
Juditról
Csaknem 25 éve tartok főzőtanfolyamokat és vagyok gyakorló, négy gyermekes anyuka, és mint ilyen, a teljes értékű finomságok központi szerepet töltöttek be a konyhaművészetemben.
Eredetileg gyógyszerész vagyok, azonban már a gyógyszerészkaron elkezdtek érdekelni a gyógyítás alternatív lehetőségei, mivel szembeötlőek voltak az orvostudmány illetve a gyógyszerészet határai, és előnyei mellett a hátrányai.
Németországban találkoztam azzal a szemlélettel, amely a gyógyítás mellett az egészségmegőrzésre helyezte a hangsúlyt. Mert mint kiderült, megelőzni sokkal könnyebb, mint a már meglévő bajt meggyógyítani.
És bár Aldous Huxley szerint "A modern orvostudomány olyan hatalmas fejlődésen ment keresztül, hogy ma már gyakorlatilag egyetlen egészséges ember sincs.", a cél mégis az, hogy egészségesek maradjunk.
A holisztikus szemléletű, dr. M. O. Bruker által vezetett intézetben elvégeztem az egészségmegőrzési-tanácsadó képzést, és ennek keretén belül tanultam táplálkozástudományt, majd a Pécsi Tudományegyetemen elvégeztem a táplálkozástudományi mesterképzést, ahol szintén fontos ismeretekre tettem szert.
Huszonöt éve foglalkozom egészségmegőrzéssel, huszonöt éve tartok táplálkozási- és egészségmegőrzési-tanácsadást, tartok főzőtanfolyamokat, előadásokat, és táborokat felnőtteknek és gyerekeknek is. Tudományos újságíróként rengeteg médiában írtam cikket, szerkesztettem rádióműsort.
A főzőtanfolyamokon a hangsúly az egyszerűségen, az egészségen, és a gasztronómiai élményen van. De mindezeken túl az ökológiai szemléletmódot is bevisszük a konyhába. A teljes értékű konyhával ismerkedhetnek meg a résztvevők, ahol igazi alapanyagokból, igazi ételeket készítünk.
Vélemények
"Rettenetesen tetszett az a természetesség, hogy ennyire egyszerű dolgokból ennyire finom ételeket lehet készíteni."
Farkas-Turai Anna
Kedvezmények
Ha elhozod a barátodat vagy barátnődet vagy házastársadat vagy főnöködet, anyukádat vagy a munkatársaidat, mindketten–hárman–sokan kedvezményesen vehettek részt a tanfolyamokon.
Ha gyerekkel jössz, a gyerekek 8 év alatt ingyen vehetnek részt a tanfolyamokon, csak anyagköltség kell fizetni, és 14 év alatt 50% kedvezményt kapnak.
Ha pedig tömegközlekedéssel érkezel a tanfolyamokra, a részvételi díj 10%-át le tudod vásárolni a webboltunkban.