Finom és friss íz tele meglepő ízárnyalatokkal. Ízében keveredik a zöld mandula, paradicsom, banán és alma jegyei, közepes kesernyével és közepes borsossággal.
Salátákhoz, rizses ételekhez, levesekhez és mártásokhoz ajánljuk, ahol kiemeli az ételek természetes ízét, miközben finom pluszt ad hozzájuk.
Az Arbequina-t rendszeresen beválasztják a Biofach nevet viselő nemzetközi Nürnbergi biovásár 10 legjobb olaja közé, de arany érmet nyert Szingapúrban, Argentínában, az Egyesült Királyságban, és ezüst érmet Cordobában és Kalifornában.
Lágy és üde olaj, amelyet a négy különböző karakterű olaj jegyei jellemeznek. Az arbequina, picual, cornicabra és hojiblanca olajok ötvözetéből készített olaj kiegyensúlyozott ízével közepesen gyümölcsös aromájával nagyon kellemes élmény. A szigorú érzékszervi módszerrel összeállított olaj ízében ötvözi a zöld paradicsomot, a banánt és az illatos gyógynövényeket.
Könnyedsége és ízletessége sokoldalúvá teszi, tökéletesen alkalmas friss ételekhez és főzéshez is, salátákhoz, szárnyasokhoz, húsokhoz, mártásokhoz.
Kísérletezzen vele, meg fogja lepni Önt...
Argentinában és Olaszországban is díjat nyert bio, hidegen sajtolt olívaolaj.
Hojiblanca, Frantoio, Arbequina, Conicabra, Picual
Tisztán, smaragdzölden ragyogó olaj. Ízében vegyül a paradicsom, a zöld alma, a mandulahéj és a füge aromája és a frissen vágott fű illata. Diszkréten robbanékony a szájban.
Kiegyensúlyozottan kesernyés és közepes intenzitással fűszeres, elegáns ízei meghódítják a tányérunkat.
A Picual kiváló összetételű természetes zsírsavai mellett magas polifenol és E-vitamin tartalommal is rendelkezik.
Tökéletesen illik mind a hal- mind a húsételekhez, a sült zöldségekhez és szószokhoz, mártásokhoz.
A Picual nem csak a tányérunkat hódítja meg, hanem a világ számos extra szűz olívaolaj versenyén is arat. 2009 óta harminc díjat nyert a nemzetközi és hazai bio és extraszűz olívaolaj megmérettetéseken.
Illat mentes. Magas hőmérsékleten történő főzési műveletekhez, például sütéshez, pirításhoz, fritőzben történő sütéshez a legalkalmasabb olaj. Égéspontja lényegesen magasabb a többi olajénál; épp ezért nem ég meg, nem képez füstöt. E jellemzője magas olajsavtartalmának (legalább 82%) köszönhető. A magas hőfokon történő sütés mellett kiválóan alkalmas hidegkonyhai felhasználásra is; ekkor még intenzívebben érvényesül a bio-napraforgóolaj emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása.
100%-ban növényi napraforgó olaj első sajtolásból származó, hidegen sajtolt napraforgó olaj, magas olajtartalmú bio-napraforgó magokból.
Bio, hidegen sajtolt, szagtalanított napraforgóolaj.
Bio hidegen sajtolt magas olajsav tartalmú napraforgó étolaj - alkalmas magas hőmérsékleten történő sütéshez, mindennapi főzéshez és hidegkonyhai felhasználásra