Illat mentes. Magas hőmérsékleten történő főzési műveletekhez, például sütéshez, pirításhoz, fritőzben történő sütéshez a legalkalmasabb olaj. Égéspontja lényegesen magasabb a többi olajénál; épp ezért nem ég meg, nem képez füstöt. E jellemzője magas olajsavtartalmának (legalább 82%) köszönhető. A magas hőfokon történő sütés mellett kiválóan alkalmas hidegkonyhai felhasználásra is; ekkor még intenzívebben érvényesül a bio-napraforgóolaj emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása.
100%-ban növényi napraforgó olaj első sajtolásból származó, hidegen sajtolt napraforgó olaj, magas olajtartalmú bio-napraforgó magokból.
Bio, hidegen sajtolt, szagtalanított napraforgóolaj.
Bio hidegen sajtolt magas olajsav tartalmú napraforgó étolaj - alkalmas magas hőmérsékleten történő sütéshez, mindennapi főzéshez és hidegkonyhai felhasználásra